De keuze voor Open Source

De catalogus van Open Source oplossingen biedt nieuwe keuzemogelijkheden voor het bedrijfsleven en de overheid. Niet langer ben je gebonden aan één leverancier. Je hebt nu de vrijheid om te kiezen uit standaard componenten en oplossingen, gebouwd door de meest gerespecteerde softwarespecialisten ter wereld.

 

Is een keuze voor Open Source dan een keuze tegen bedrijfsgebonden software? Nee, gelukkig kun je profiteren van het beste van beide werelden. Er zijn talloze voorbeelden van combinaties van Open Source software en standaardproducten van bekende leveranciers. Sterker nog, bedrijven als Oracle, Microsoft, SAP, Apple en IBM bouwen hun producten op basis van Open Source componenten. Grote namen als Amazon of Google realiseren hun diensten grotendeels met Open Source software.

 
Waarom gaat dan niet iedereen voor Open Source? In de Open Source wereld kun je je niet vasthouden aan meerjarige release-schedule’s. Je hebt geen accountmanager die regelmatig langskomt. Elke nacht, overal ter wereld, dragen specialisten bij aan de verdere ontwikkeling van Open Source componenten. Open Source groeit met de snelheid van het internet.

Wat krijg je als je kiest voor Open Source? Allereerst het beste dat software engineers wereldwijd creëren. Je loopt per definitie voorop in de technologische mogelijkheden. Bovendien heb je alle vrijheid om zelf te bepalen welk pad jouw organisatie volgt. Welke oplossingen passen het beste, vandaag en in de toekomst? Bijzonder is ook dat je onderdeel bent van dezelfde wereldwijde gemeenschap. Niet alleen krijg je antwoord op vragen, je kunt zelf ook bijdragen aan het intellectuele kapitaal dat Open Source vertegenwoordigt. Dit is maatschappelijk verantwoord ondernemen pur sang: niet alleen delen, maar ook uitdelen. Daarom kent Open Source geen licentiekosten; de software is gratis.

 
Snel, vooruitstrevend, betrouwbaar, keuzes, combinaties; alles is tegelijkertijd beschikbaar. Dat is ook de reden dat grote organisaties kiezen voor Open Source. Ron van Kemenade, CTO van ING, deelt met ons hoe verrast hij was met de wendbaarheid en kwaliteit van Open Source en de resultaten die hij ermee voor ING boekte. Je kunt zijn volledige verhaal horen en lezen in het CIO Journal van de Wall Street Journal.

 
Benieuwd naar jouw eerste stappen op het Open Source pad? First8 stelt haar ervaring graag ter beschikking om je te helpen.