Over ons

Voorop lopen in Open Source en in het bijzonder het Java-platform

First8 staat voor vakmanschap. Al onze collega’s zijn een groot aanhanger van Open Source en in het bijzonder het Java-platform. We lopen voorop als het gaat om de nieuwste technologieën, brainstormen mee met u als klant over de technische uitdagingen en zoeken de best passende Open Source oplossing. Onze collega’s leveren kwaliteit en zijn flexibel. We werken met korte lijnen en schakelen snel. 

 

Ons Verhaal

Het begon allemaal in 1999: een team van acht studenten produceerde een geslaagd idee in een GiPHouse project, het virtuele softwarebedrijf van de Radboud Universiteit Nijmegen. Een project met echte klanten en echte opdrachten met als doel de studenten te laten ervaren hoe zo’n softwareproject verloopt, hoe je met klanten om moet gaan en hoe je een bedrijf runt.

 

First8, Last5
In korte broek stappen deze studenten in de zomer van 1999 de Kamer van Koophandel binnen. Ze willen een softwarebedrijf starten. Iets met computers. Maar hoe werkt dat? Tegen de tijd dat het idee wat meer vorm begint te krijgen, zijn er nog vijf studenten over. De naam staat al vast: First8, de eerste 8. De Holding BV boven de werkmaatschappij heet vervolgens Last5.

 

Conclusion
Een bedrijf runnen en wat daar allemaal bij komt kijken; daar hadden deze studenten nog geen kaas van gegeten. Via via komen ze in contact met Conclusion, waar First8 tot de dag van vandaag bij aangesloten is. Samen met Conclusion bouwt First8 de eerste online betaaldienst in Europa. Lees meer over Conclusion.

 

Nu

First8 is inmiddels business partner van NLJUG (Dutch Java User Group) en heeft zich gespecialiseerd in het ontwikkelen van Java-gebaseerde (web)oplossingen. De basis is echter altijd Open Source, ofwel diversiteit.

Onze mensen

Professionals die zelfs in het weekend voor u rennenArjan Gelderblom
Arjan Gelderblom | Senior Java Developer
Ted Vinke
Afwisseling. Dat is de reden dat ik bij First8 werk. Niet alleen werken aan één product of in een marktsegment, maar verschillende kleinere en grotere projecten doen op allerlei gebieden. Dat, gecombineerd met de goede en informele sfeer bij First8.
Ted Vinke | Senior Java Developer
Ziet er goed uit. Ik wil meer!
Nieuwsgierig geworden en wil je meer van ons weten?
Onze vacatures

Loop voorop in de nieuwste ontwikkeling