Over ons

First8 is een ICT dienstverlener die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van bedrijf kritische Java toepassingen voor met name high volume omgevingen. Daar spelen telkens drie aspecten een rol: integratie van systemen, hoge eisen aan beveiliging en veel transacties.

First8 heeft bewezen het beste uit Java technologie te kunnen halen. Onze dienstverlening bestaat uit de volgende drie onderdelen:

Bij First8 werken consultants met een hoogwaardige technische kennis en met liefde voor het vak. Ze zijn flexibel en slagvaardig. Voor het realiseren van software ontwikkelingstrajecten gebruiken wij een agile aanpak, wij hebben daar veel en goede ervaringen mee. Wij werken vaak op projectbasis waar in teamverband samen met de klant snel en goed geschakeld moet worden. 

Ons Verhaal

Het begon allemaal in 1999: een team van acht studenten produceerde een geslaagd idee in een GiPHouse project, het virtuele softwarebedrijf van de Radboud Universiteit Nijmegen. Een project met echte klanten en echte opdrachten met als doel de studenten te laten ervaren hoe zo’n softwareproject verloopt, hoe je met klanten om moet gaan en hoe je een bedrijf runt.

First8, Last5
In korte broek stappen deze studenten in de zomer van 1999 de Kamer van Koophandel binnen. Ze willen een softwarebedrijf starten. Iets met computers. Maar hoe werkt dat? Tegen de tijd dat het idee wat meer vorm begint te krijgen, zijn er nog vijf studenten over. De naam staat al vast: First8, de eerste 8. De Holding BV boven de werkmaatschappij heet vervolgens Last5.

Conclusion
Een bedrijf runnen en wat daar allemaal bij komt kijken; daar hadden deze studenten nog geen kaas van gegeten. Via via komen ze in contact met Conclusion, waar First8 tot de dag van vandaag bij aangesloten is. Samen met Conclusion bouwt First8 de eerste online betaaldienst in Europa. Lees meer over Conclusion

Niet bij de grote jongens
Rond die tijd, zo’n vijftien jaar gelden, waren grote integrators als Atos en Capgemini in opkomst. Die grote jongens, dat sprak de oprichters van First8 totaal niet aan. Liever wilden zij bij het gehele proces betrokken zijn. Open Source begon op te komen. Bedrijven vroegen zich af wat dat voor hen betekent en wat ze ermee kunnen. Vendor locking of commercieel gesloten producten, daar hield First8 zich verre van.

Nu
First8 is inmiddels business partner van NLJUG (Dutch Java User Group) en heeft zich gespecialiseerd in het ontwikkelen van Java-gebaseerde (web)oplossingen. De basis is echter altijd Open Source, ofwel diversiteit.