Projecten en aanpak

Onze aanpak

Voor het realiseren van software ontwikkelingstrajecten gebruiken wij een Agile aanpak. Agile methoden zijn er op gericht om risico’s te verminderen door software te ontwikkelen in korte overzichtelijke iteraties, waarbij elke iteratie een mini-project op zichzelf is. Inclusief alle noodzakelijke taken als planning, analyse, ontwerp, testen en documentatie. De nadruk ligt op directe communicatie en intensieve samenwerking.

Goede communicatie is belangrijk. Algemeen bekend is dat communicatie één van de belangrijkste redenen is waarom projecten mislukken, uitlopen of niet opleveren wat er van verwacht wordt. Daarom kiezen wij voor korte lijnen en direct contact.

Belangrijk om te vermelden is dat First8 altijd zorgt voor continuïteit. Wij zorgen voor die bemensing die nodig is om het project goed af te ronden. In dit verband is het goed te vermelden dat het verloop bij First8 al jaren ruim onder het gemiddelde ligt.

Het kan zijn dat de bemanning gedurende projecten opgeschaald of naar beneden bijgesteld moet worden. Onze kracht is dat wij hier flexibel mee om kunnen gaan. Dat komt omdat wij voornamelijk werken op projectbasis en slechts een klein deel van onze medewerkers op detacheringbasis actief is bij klanten. Uiteraard houden wij altijd rekening met het borgen van kennis.

 

Bekijk hier een aantal voorbeelden van onze projecten.