Grails

Grails is een Open Source, full-stack, web application framework voor de JVM – de Java Virtual Machine. Full-stack betekent dat Grails alle aspecten voor het maken van serieuze webapplicaties standaard ter beschikking stelt. Zoals een moderne HTML5 presentatie-laag, services met transaction-management, security, persistency gegoten in een intuitive MVC-architectuur.

Grails

Grails is gebaseerd op Groovy, een dynamische taal voor het Java platform, en gebouwd op andere volwassen Open Source frameworks, zoals Spring en Hibernate. Developers hebben een pallet aan dynamische features tot hun beschikking binnen het framework, wat gebaseerd is op conventie-over-configuratie, slimme instellingen en kant-en-klare development & test omgeving en zo garant staat voor een hoge productiviteit. Het maakt het ontwikkelen daarnaast ook leuk!

 

First8 maakt gebruik van Grails omdat het de meeste klussen heel simpel maakt. Niet dat elk probleem eenvoudig is, maar Grails stelt ons in staat om direct tot de kern te komen door de elegante, krachtige, dynamische Groovy-gebaseerde syntax en features van het framework. Met doordachte APIs en een gestructureerde toepassing van design patterns, kunnen we ons bezig houden met de oplossing zelf. En niet met alle boilerplate aan code die we normaliter in een project zélf zouden moeten schrijven om zelfs de basale zaken aan de praat te krijgen.

 

 

 

Groovy-logo

 

 

hmtl5-css3-logo
Een rijk ecosysteem van plugins geeft snel en eenvoudig toegang tot bibliotheken en oplossingen van derden, daar waar de standaard bouwblokken van het framework net niet voldoen. Sterker nog, wij gebruiken graag binnen een organisatie over meerdere projecten eigen gemaakte Grails componenten opnieuw door gebruik te maken van deze plugin-architectuur. Hergebruik van ‘reguliere’ Java oplossingen binnen Groovy of Grails is heel eenvoudig, want de interoperabiliteit met Java is fantastisch – het ís namelijk allemaal gewoon Java, maar dan Java met een energizer!

 

First8 maakt gebruik van Grails voor allerlei type Java projecten:

 

Web applicaties die een goed ogende user interface (GUI) moeten hebben volgens de laatste HTML 5 en CSS standaarden. Applicaties die succesvol afgestemd moeten worden op een rijke gebruikerservaring en interactie in de browser en waar snel aanpassingen op gemaakt moeten worden op basis van feedback of nieuwe inzichten.

 

Integratie & communicatie met andere systemen voor de uitwisseling of ontsluiting van gegevens, bijvoorbeeld door licht-gewicht REST webservices middels JSON of XML.

 

Backend systemen & processen waarbij een goed-gedefinieerd domein model centraal staat in de interactie met RDMS-en zoals Oracle en Postgres, of NoSQL-oplossingen zoals MongoDB of Cassandra.

 

 

Groovy en Grails zijn beide continu evoluerende frameworks, waarin veel wordt geïnvesteerd door grote bedrijven zoals Netflix, Google, Oracle en LinkedIn en duizenden software ontwikkelaars over de hele wereld die bijdragen aan deze projecten.