Elasticsearch

ElasticSearch is een zoekmachine gebaseerd op Lucene.

Van lost naar found

Tot nu toe waren zoektochten naar informatie geconcentreerd op databases: hetgeen erin zit, wordt gevonden, maar wat zich niet in de database bevindt, blijft buiten bereik. In de huidige, snel veranderende wereld, is het echter van belang alle benodigde informatie en details eenvoudig binnen handbereik te hebben. First8 biedt nu de mogelijkheid tot Googlen binnen je eigen bedrijfssoftware, gebruikmakend van gestructureerde en ongestructureerde data. Zoek nu elastisch!

Gebouwd op Apache Lucene ™

Elasticsearch kan gratis worden gedownload, gebruikt en aangepast. Het is beschikbaar onder Apache 2 licentie, één van de meest flexibele open source licenties beschikbaar. Apache Lucene is een high performance, full-featured Information Retrieval bibliotheek, geschreven in Java – één van de expertises van First8. Elasticsearch gebruikt Lucene intern, voor haar state of the art gedistribueerde zoek- en analysemogelijkheden.

 

Verrijk real-time de bedrijfsdatabase met interne en externe bronnen

Data stroomt constant door je bedrijfssystemen. De vraag is echter.. hoe snel kan die data een inzicht worden? First8 en Elasticsearch maken het mogelijk niet alleen binnen de eigen database te zoeken en analyseren, maar ook real time op social media, publieke en private bronnen, ERP, CRM, WMS, intranet en internet. Bovendien, wanneer de gebruiker zoektermen invoert en resultaten gebruikt, leert de zoekmachine hiervan. De zoektocht wordt op die manier uitgerekt.

Eenvoudig onderbrengen in bedrijfsapplicatie of mobiele app

Elasticsearch is dankzij de API-aansturing eenvoudig onder te brengen in uw bedrijfsapplicatie of mobiele app. Bijna iedere actie kan uitgevoerd worden door gebruik van een simpele RESTful API, in combinatie met JSON met http. Er bestaat reeds een API in de taal van uw keuze.

 

 

available

api

First8 bij full text zoeken

Elasticsearch gebruikt Lucene om te voorzien in de krachtigste full text zoekmogelijkheden beschikbaar in welk ander open source product ook. Zoeken wordt ondersteund door een meertalige support, een krachtige query taal, ondersteuning voor geolocatie, context-bewuste ‘bedoelde u dit’ suggesties, automatische aanvulling, Faceted search en zoekfragmenten.

First8: grootste Elasticsearch speler in Nederland

Het partnership met Elasticsearch maakt van First8 de grootste speler op gebied van Elasticsearch in de Nederlandse markt. First8 heeft jarenlange ervaring op gebied van Java, API en Apache Lucene, technieken waarvan ook de zoektechnologieën van Elasticsearch gebruikmaken.