Open Source Community

Ben jij onderdeel van de Open Source community?

Zodra je hebt gekozen voor Open Source technologie ben je onderdeel van een wereldwijde gemeenschap van Open Source-gebruikers én –ontwikkelaars. Dit leidt tot een boeiende dynamiek.

Vakmanschap vormt steeds meer de draaggolf voor keuzes in visie, architectuur, infrastructuur en technologie. De iconen van de moderne technologie zoals Facebook, Google en Tesla danken hun succes aan de ruimte die ze specialisten geeft. Maar ook bij organisaties waar IT een ondersteunende rol heeft, klinkt de stem van de vakman steeds nadrukkelijker door in het IT-beleid.

 

Zelf regie nemen

Geen enkele CFO geeft de eindverantwoordelijkheid voor de jaarrekening uit handen. Waarom zou hij dan strategische IT-keuzes wel overlaten aan mensen die dit specifieke vakgebied niet doorgronden?

Bovendien ontwikkel je zelf mee met de snelheid waarmee het internet ontwikkelt. De wereldwijde Open Source gemeenschap is in staat gebleken om razendsnel te reageren op vragen en problemen. Op elk deelgebied van een product zijn er ergens ter wereld specialisten die daardoor geboeid zijn. Deze wendbaarheid geeft een snelheid en dynamiek die door het versiebeleid van gesloten leveranciers niet te volgen is.

 

Passie voor softwareontwikkeling

Interessant aan de Open Source beweging is dat er een enorme creativiteit heerst. Men is bereid en geneigd om potentieel interessante zijpaden te verkennen. De passie van softwareontwikkeling vindt er alle ruimte. Soms leidt dit tot verrassende technologische doorbraken. Als gebruiker plug je in die dynamiek in.

 

Elke vorm van afhankelijkheid van een gesloten softwareleverancier is met de keuze voor Open Source ook verdwenen. Als het er op aan komt kun je zelf onder de motorkap kijken, begrijpen wat er gebeurt en waar gewenst ingrijpen. Je bent niet meer afhankelijk van een supportticket of versieschema’s; je hebt je eigen toekomst in eigen hand. Hoe ver je daarin gaat is jouw keuze, maar de vrijheid heb je.

 

Jullie ambitie bepaald welke wegen jullie inslaan en wat je gaat meemaken. Het pad ligt open. Vanuit First8 zullen we je regelmatig attenderen op nieuwe mogelijkheden. Wij zijn benieuwd naar de resultaten.