Luvata

First8 heeft samen met Luvata een ICT oplossing ontwikkeld voor het verlagen van de totale transportkosten en verbeteren van de efficiency van transport in de onderneming.

De oplossing zorgt ervoor dat Luvata op basis van een groot aantal selecties (wijze van transport, garanties en beschikbaarheid, documentatie en afhandeling, betalingsvoorwaarden, route etc.) transporteurs kan vergelijken. Op die manier zijn efficiënt ‘what if’ scenario’s door te rekenen en kunnen er, met een zo klein mogelijke groep transporteurs, tegen zo voordelig mogelijke condities, contracten worden afgesloten voor het transport.

 

Luvata is een vooraanstaand leverancier van non-ferro halffabrikaten. Deze producten worden onder andere gebruikt in industrieën, zoals energie opwekking, architectuur, automotive airconditioning, elektronica, en dergelijke. De goederen worden vanuit de 35 verschillende locaties de hele wereld over getransporteerd.

Henk Lijftogt, Manager Logistics Luvata: “De logistieke software oplossing van First8 onderscheidt zich van alle standaard oplossingen, door de goede analyses die het systeem kan uitvoeren. Naast de inzichtelijkheid in de enorme hoeveelheid data, hebben wij een besparing kunnen realiseren van 15% op alle transportkosten en voorkomen wij tariefsverhogingen op de middellange termijn.”