JoinData

Eigenheimers delen vaker data

Een digitaal platform waar boeren bedrijfsinformatie kunnen uitwisselen. Dat is het idee achter JoinData, een initiatief van FrieslandCampina, Agrifirm en CRV.

 

De coöperatie JoinData bouwt aan een veilig en transparant dataplatform voor de Nederlandse agrarische sector. Inmiddels doen er al meer dan 20.000 boeren aan mee en gaan er jaarlijks 2,5 miljoen berichten over en weer via JoinData. Denk aan uitwisseling van facturen, meeteffecten van bepaald voer of vormen van bemesting, maar ook aan het delen van kennis en ervaringen.

 

Arjan Lamers, oprichter van en CTO binnen First8 is bij JoinData betrokken als Architect en Security Specialist. Hij houdt zich bezig met het security beleid: hoe maken we het platform en daarmee de hele sector veiliger? Daarnaast is hij als software architect verantwoordelijk voor het vertalen van alle (nieuwe) concepten en ideeën naar een pragmatische architectuur. Het is daarbij belangrijk om de juiste balans te vinden tussen de bestaande datastromen en het stabiel houden van een operationeel platform aan de ene kant, en de steeds hogere kwaliteitseisen, nieuwe features en het toevoegen van steeds meer datastromen aan de andere kant. En dat op een platform dat intensief wordt gebruikt en 'midden in de samenleving staat'.

 

In Het Financieele Dagblad van zaterdag 23 juni staat beschreven hoe de boeren het digitale platform van JoinData omarmen. Hieronder kun je het artikel “Eigenheimers delen vaker data” downloaden. 

Arjan Lamers
Een ding is zeker.
Er kan meer dan je denkt.
Bel Arjan Lamers 024 – 348 35 70